Behöver du balans?

I början av ett nytt år pratas det mycket om nyårslöften och målbilder. Ett löfte eller mål kan vara att hitta balansen i livet. Vad skapar ordet balans för känsla i din kropp? För mig skapar det en känsla av tyngd. Jag får en känsla av att jag måste en massa saker, att jag borde träna mer, planera bättre, äta nyttigare, vara mer kreativ, vila oftare och så vidare. Prestationen gör sig påmind, hjärtat slår snabbare och tankarna börjar snurra. Med den känslan i kroppen skapar jag ingenting.

Tänk om du inte behöver balans i livet. Tänk om du inte behöver kunna stå på den där smala linan och balansera. Tänk om du kan följa din magkänsla istället. När din kropp berättar att den vill vila kan du välja att vila. När din kropp berättar att den vill att saker och ting ska gå snabbt kan du jobba snabbt eller röra din kropp snabbt. När din kropp vill ha roligt kan du hitta på något roligt och när den vill stanna upp och reflektera kan du välja en lugn plats där du får vara i dig själv. Hur känns det i din kropp?

För mig känns det lätt att jag inte alltid måste följa ett visst mönster utan att jag kan välja nu och nu och nu utifrån vad min kropp berättar att den behöver. Ibland behöver jag vila mer och vara själv och ibland vill jag ha mycket att göra och vara bland människor.

När jag lyssnar till min kropp och följer min magkänsla skapar jag utrymme för mig att vara i mitt varande. Det kan vara när jag är ute och promenerar, när jag mediterar, när jag gör yoga eller när jag sitter och stickar. Jag behöver inte prestera något. Jag behöver bara vara, andas djupa andetag och slappna av. Jag har upptäckt att när jag är i mitt varande, när jag är i stillhet i sinnet, så vaknar min kreativitet och livskraft. Det är då jag skapar som bäst.

Tänk om det är när du bara är i ditt varande som du är det största bidraget till dig själv och till din omgivning. Tänk om det är då du skapar stora ting.

Med värme & magi
Anna

Kommentera gärna: